Macrolophus pygmaeus

Macrolophus pygmaeus-prădător de musculiţă albă şi tuta absoluta

Macrolophus pygmaeus este un prădător de musculiţă albă utilizat pe scară largă în bazinul mediteranean. În toate stadiile larvare sunt foarte mobili și pot consuma ambele specii de musculiţă albă: Trialeurodes vaporariorum (musculiţa albă) și Bemisia tabaci (musculiţa albă a tutunului). Acest prădător se hrăneşte cu toate formele de musculiţă albă (ouă, nimfe, adulți).

Macrolophus pygmaeus poate consuma  şi  afide, acarieni, larve și ouă de molii, în absența musculiţei albe.

Adulții au o culoare verde deschis, cu primul segment de antenă negru, în timp ce nimfele au culoarea verde și ochii roșii. În condiții ideale, aproximativ 25°C, trecerea de la ou la adult  durează mai puțin de o lună, dar în condiţii climatice nefavorabile acestă perioadă se poate prelungi.

Macrolophus pygmaeus trebuie să fie introdus în cultură devreme, chiar dacă prezența musculiţei albe este minimă, pentru a anticipa cât mai mult posibil  dezvoltarea în cultură. În acest scop, lansarea unei cantități mici de la începutul cultivării este cea mai bună soluţie. Cantitatea totală utilizată, în general, variază de la 1 la 3 indivizi/ m2.